Body Print – digitalni odtis telesa

odtis_telesa

Body Print ali digitalni odtis telesa je meritev, s katero se izmeri točkovni pritisk telesa na ležišče.

Ko se uležemo na ležišče, v našem najljubšem spalnem položaju, v katerem ponavadi spimo, se z merilno napravo izmeri točke, na katerih naše telo najbolj pritiska na ležišče.

body_print_neustrezno

Na teh točkah je potrebna posebna podpora telesa. Na delih, kjer se slika z Body Printa obarva rdeče, telo med spanjem najbolj pritiska na ležišče in posledično je prekrvavitev telesa tam nekoliko zmanjšana. Taki deli telesa potrebujejo mehkejše ležišče, ki se pod pritiskom lepo vda.
Modrikasti deli slike Body Printa, pa prikazujejo dele telesa, kjer je pritisk blažji. Ti vbočeni deli telesa potrebujejo trdnejše ležišče, ki bo pravilno podpiralo telo.

body_print_ustrezno

Meritev Body Print se lahko naredi na vsakršnem ležišču. S tako meritvijo lahko dobimo preglednejšo sliko, ali nam ležišče zares ustreza ali bi bilo kakšno drugo bolj primerno.

V Sloveniji lahko Body Print preizkusite v Spalnem centru Maremico. Na ležiščih, ki jih ponuja proizvajalec, njihovi zaposleni izvajajo meritve in predlagajo najboljše ležišče za vsakega posameznika.

Za več informacij obiščite: www.leticia.si