Spanju prijazna spalnica

Spanju prijazna spalnica

Za spanje ni potrebno le pravo ležišče, ampak tudi sama spalnica. K hitrejšemu spancu lahko pripomore že nekaj manjših sprememb v vaši spalnici.

  1. Novo ležišče

Morda je za nespečnost krivo staro ležišče. Kupite novega in ga obvezno prej preizkusite. Le tako boste vedeli ali vam ustreza ali ne.

  1. Posteljnina

Posteljnina naj bo iz naravnih materialov in v pomirjujočih, nekričečih barvah.

  1. Blazine

Razvajajte se v okrasnih blazinah. Naj bodo v najrazličnejših barvah, vzorcih, materialih in velikostih, da se boste z veseljem in lahkoto potopili mednje.

spanju_prijazna_spalnica_disave

  1. Dišave

Spalnico odišavite z vonjem, ki vam ustreza. Dišavo lahko prilagodite glede na trende, praznike, razpoloženje …

  1. Zastrite okna

Spanje je veliko boljše, kvalitetnejše in trdnejše v temni spalnici. Pred spanjem zato zastrite okna, da vas ne bodo motile cestne luči ali polna luna.

  1. Svetloba

Znebite se kakršne koli svetlobe. Poleg zastrtih oken, poskrbite, da bo nočna luč ugasnjena, da vas ne bo motila prižgana televizija, računalnik, ali celo osvetljen ekran budilke. Vsaka svetloba možgane opozarja, da se bliža jutro, zaradi teh signalov, pa se ponoči nenehno zbujamo.

  1. Ura

Ignorirajte čas. Budilko obrnite stran od sebe, obrnite telefon in se ne zmenite za to, koliko je ura. Le tako boste lahko v miru spali, in ne boste nenehno spremljali koliko ur/minut še lahko ležite.

spanju_prijazna_spalnica_ura