Vodne postelje

vodna_postelja

Vodna postelja se med vsemi ležišči najbolje prilagodi telesu in ga podpre na predelih, kjer je to potrebno. Tako je hrbtenica vedno v pravilnem položaju, posledično pa je tako ležišče odlično za ljudi, ki imajo probleme z bolečinami v hrbtu.

Vodna postelja izgleda kot navadno ležišče, le pri glavi sta iz postelje napeljana dva kabla s termostati, ki se priključita na elektriko. S pomočjo termostata se lahko nastavi temperaturo, ki nam ustreza. Vodna postelja mora biti namreč ogrevana, saj cca 200 litrov vode ne moremo segreti z lastnim telesom.
Z dodajanjem ali odvzemanjem vode lahko tudi reguliramo trdoto vodne postelje. Tako si vsak lahko nastavi trdoto po svoji meri.

Tudi kar se tiče higiene, je vodna postelja najboljša. Prvič, ker je vodna postelja ogrevana, se sproti suši, tako da okolje ni primerno za pršice. Pršice za svoj obstoj namreč potrebujejo vlažno okolje. In drugič, ker lahko posteljo odpremo in pobrišemo ves prah in odmrlo kožo, ki gre vsako noč z našega telesa. Tako imamo zopet čisto posteljo. Tega pri klasičnih ležiščih ne moremo doseči.

Če se boste odločili za nakup vodne postelje, se je dobro pri ponudniku pozanimati, koliko časa je že na trgu in če ponuja rezervne dele. Vodna postelja je namreč kompleksnejši produkt, ki včasih zahteva tudi poprodajne storitve.

V Sloveniji se je v času odkar so vodne postelje prišle na naš trg, s prodajo začelo ukvarjati okoli trideset podjetij. Danes jih obstaja le še tretjina.

Več o vodnih posteljah pa si lahko preberete na spletni strani najbolj znanega slovenskega proizvajalca vodnih postelj: www.lectus.si